Menu

Krémovo-kokosový Raffaello koláč

Úžasný krémovo-kokosový Raffaello koláč, na ktorý bude Vaša návšteva ešte dlho spomínať :-)

Budeme potrebovať

Kokosové cesto:

  • 5 ks bielka
  • 150 g kokos
  • 150 g kr. cukor
  • 2 lyžice polohrubá múka
  • 1 bal. prášok do pečiva

Orechové cesto:

  • 100 g mleté vlašské orechy
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 2 lyžice polohrubá múka
  • 3 lyžice kakao
  • 5 ks bielka
  • 150 g kr. cukor

Krém:

  • 400 ml mlieka
  • 1 bal. vanilkový cukor
  • 200 g kr. cukor
  • 2 bal. vanilkový puding
  • 10 ks žĺtka
  • 250 g maslo
  • 150 g mascarpone
  • čokoláda na ozdobu

Postup prípravy

  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 32 x 23 cm. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Bielka si vyšľaháme s cukrom na tuhú penu a postupne pridávame kokos striedavo s múkou, ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva. Navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 15 minút.
  3. Pripravíme si hnedé cesto zatiaľ čo sa nám pečie kokosový plát. Orechy si zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny a postupne pridáme zmiešanú sypkú zmes. Upečieme rovnako ako kokosové cesto.
  4. Pripravíme si krém. Mlieko si dáme na oheň, pridáme vanilkový cukor (alebo môžeme pridať struk vanilky, ktorý necháme v mlieku ponorený jednu hodinu) a kr. cukor, následne pridáme pudingové prášky. Postupne zahrievame a pridávame žĺtky za stáleho miešania. Keď hmota zhustne, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Maslo si vymiešame do peny a pridáme mascarpone a následne vychladnutú žĺtkovú hmotu. Vymixujeme hladký krém, ktorý navrstvíme na kokosové cesto. Prikryjeme to hnedým orechovým cestom a trocha plnky si navrstvíme aj na vrch.
    Vrch koláča posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky schladiť. Nakrájame na rezy a podávame.

Ak sa vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať.

Krémovo-kokosový Raffaello koláč
5   (2 hlasov)

1 komentár k “Krémovo-kokosový Raffaello koláč”

  1. ajka píše:

    Tak toto je fakt dobrota dobrotivá

Komentovať